středa 21. ledna 2015

Koupila jsem hlávku zelí - co s ní?

Jsou suroviny a ingredience, o kterých jsem jen slyšela, některé jsem i viděla, některé znám dlouho, ale nikdy jsem z nich nic nepřipravila.
Je to možná ostuda, ale hlávka červeného zelí patří mezi ně.
Koupila jsem ji, protože jsem narazila na recept, který se mi moc líbil.

Pečené červené zelí s ořechy


Inspirovala mě Eva Francová - Kuchařka ze Svatojánu - zde najdete i recept.

Bylo to pro mě nezvyklé, červené zelí jsem vařila jen sterilizované(já toho moc neuvařím:-)).
Olivový olej, česnek, paprika, ocet ... , a nakonec ty ořechy, ty se mi tam moc líbily.
Po upečení to vonělo po česneku. Vypadalo to moc dobře. Podávala jsem to krajícem chleba.

Chutnalo to?

Mě to chutnalo moc, dceři také. Manžel to ochutnal, ale asi už to nikdy neudělá:-).
Určitě se k tomu vrátím a uvařím znovu.

Pečené zelí s ořechy mi moc chutnalo

Jenomže mi zbyla ještě druhá půlka hlávky zelí.  Co s ní?
Pokud se jdete najíst do restaurace a vyberete jídlo s oblohou, často dostanete na talíři i zelí.To mi chutná. Hledala jsem tedy recept. Vybrala jsem.

Hanácký salát


Recept zde.
Nezdálo se mi to spaření, tedy povaření zelí, ale pokud to děláte poprvé, uvěříte:-).
Trochu jsem snědla druhý den, po řádném uležení.
Nepovedlo se mi to. Na chuť výborné, ale zelí bylo tuhé, tvrdé, nerozkousatelné.


Zelný salát

Máte nějaký recept na zelný salát vyzkoušený?

Mějte se krásně. Šárka

P.S.
Pokud háčkujete a máte ještě chvilku, podívejte se na tento článek.
http://hackovani-crochet.blogspot.cz/2015/01/hackovani-1projekt-cteme-nakresy.html
Je nákres čitelný nebo tam něco chybí?
Díky, Š.



Žádné komentáře:

Okomentovat